lördag 2 februari 2008

Varför storma mot nödvändiga lagar?

Läsarna stormar mot höjd bensinskatt skriver aftonbladet. Men hur kan man storma över en åtgärd som är så nödvändig? Vi måste köra mindre bil, så är det bara. Men trots det puttrar människor fortfarande omkring en och en i sina bilar hur mycket tunnelbanor och bussar som än omsvärmar dem. Är människor verkligen så själviska att de anser att det är viktigare att de får köra bil billigt än att deras barn har en värld att växa upp i? Huh...

Sen har många som "rasar" (förmodligen lite kvällstidningsöverdrift, men ändå) en poäng i att kollektivtrafiken behöver förbättras och byggas ut. Man får hoppas att den extra skatten går direkt dit. Framförallt landsbyggden behöver tätare och fler bussturer. Men för att det ska löna sig behöver folk faktiskt överge sina bilar. Istället för att "rasa" mot nödvändiga lagar, kämpa för mer, bättre och billigare kollektivtrafik!

PS... Alla "stormare", ta chansen att bli 10 år yngre med lite motion ;-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig, det är verkligen tragiskt hur man kan vara så självisk alltså. Det övergår mitt förstånd och jag skäms å deras vägnar.

Trevlig blogg förresten! Själv har jag just nu bara en träningsblogg men startar snart upp ett litet projekt angående miljö och viktigare saker ;)

Ha det!

Gabriella sa...

Tack Henke! =)

Ulla-Gulla sa...

Det är sant att vi borde åka mindre bil. Tyvärr är landsbygden beroende av bilen som det ser ut i dagsläget. Ingen verkar vilja satsa på snabbtåg mellan Umeå och Haparanda och även om man gör det så är det svårt att ta sig till Övre Soppero utan bil. Samtidigt tycker jag att vi först och främst skulle bygga ut tågtrafiken så att gods skulle köras med tåg istället för lastbil som idag. Färre olyckor skulle det också bli.